Sűrű köddel indul a hétvége

Vágólapra másolva!
Bárhol szállingózni, szitálni kezdhet a hó. Sok csapadék nem várható, de napsütés is alig lesz. Eleinte még hidegfronti hatásra kell számítani, de aztán frontmentes napok következnek.
Vágólapra másolva!

Szombatra virradóan többfelé képződik sűrű köd, amely több helyen tartósan megmaradhat - ez alól csak az északkeleti és az északnyugati országrész lesz a kivétel. A köd miatt első szintű figyelmeztető előrejelzést adott ki Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Nógrád, Somogy és Tolna megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Napközben erősen felhős vagy borult lesz az ég. Időnként viszont felszakadozhat a felhőzet főként északnyugaton és északkeleten, és napos időszakok is lehetnek. Helyenként hószállingózás, szitálás előfordulhat. Megélénkül az északi, északnyugati szél. A hőmérséklet hajnalban +1 és -5, kora délután 2 és 7 Celsius-fok között alakul.

Eleinte még hidegfront jellegű hatásra számíthatnak az arra érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés és vérnyomás-ingadozás. Erősödhetnek a reumatikus és az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakcióidő.

Egyre hűvösebb lesz keddig

Vasárnap jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Jelentősebb mennyiségű csapadék ugyan nem valószínű, de bárhol kialakulhat szitálás, hószállingózás. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, -7, a csúcshőmérséklet +1, +6 fok között alakul.

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, de felszakadozhat a felhőzet az ország nyugati és keleti szélein. Helyenként szitálás, hószállingózás előfordulhat. Gyenge marad a változó irányú szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában -1, -7 fok között alakul, de a gyengén felhős helyeken -10 fokos fagy is lehet éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között alakul.