Vágólapra másolva!
Borult, fagyos és szeles idő lesz. A legtöbb hó a Duna-Tisza közén és a Dunántúl keleti részén hull majd. Veszélyes időjárási jelenség, azaz 10 centiméternél több hó és hófúvás viszont nem valószínű. Hidegebb lesz a sokévi átlagnál.
Vágólapra másolva!

Gyenge havazásra kell számítani szombat reggelig az északkeleti országrészben és a Tiszántúlon, azonban maximum 2 centiméteres hóréteg alakul ki. Az élénk szél hordhatja a friss havat az Alföld északkeleti részén. A hőmérséklet hajnalban általában -7, -1 Celsius-fok között alakul.

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég. Szórványosan hózáporok lehetnek. Az újabb havazás dél felől érkezik, főként a Duna-Tisza közére és Dunántúl keleti felére. Általában hólepelre, de maximum 5 centiméter friss hóra lehet számítani. Veszélyes időjárási jelenség, azaz 10 centiméternél több hó és hófúvás nem valószínű. Sokfelé megélénkül az északi, északkeleti szél, sőt meg is erősödik helyenként a Dunántúlon és a Tiszántúlon. Kora délutánra -1, +3 fok közé melegszik a levegő.

A hidegfronti hatás miatt sokaknál fejfájás, migrén, szédülés, ingerlékenység és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet. Ilyenkor a szokásosnál türelmetlenebb lehet az ember, erősödhetnek az ízületi fájdalmak. A görcsökkel járó betegségek esetén fokozódhat a görcshajlam. Nőhet a reakcióidő.

Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég. Többfelé számítani lehet havazásra. Keleten hullhat több csapadék. Sok helyütt megélénkül az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban többnyire -7, -2, a kora délutáni órákban általában -2, +2 fok között várható.

Hétfő hajnalban még keményebb lesz a fagy: -3, -11 fokig hűl a levegő. Napközben mindenütt csökken a felhőzet nyugat, délnyugat felől, kisüt a nap. Északkeleten is megszűnik a havazás. Kora délutánra 0, +5 fokig emelkedik a hőmérséklet. Estefelé nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet. Megélénkül, északnyugaton helyenként megerősödik a délkeleti szél.

Hideg lesz az egész Kárpát-medencében

A sokévi átlagnál hidegebb, téli idő lesz a környező országokban is. Kisebb havazás, hózápor szombaton lesz szórványosan, de bárhol előfordulhat. Vasárnap eleinte a Kárpát-medence déli és keleti, majd középső és északi tájain kezd el esni többfelé a hó. Éjszaka szinte mindenütt fagyni fog, és lesznek helyek, ahol napközben is 0 fok alatt marad a hőmérséklet.