Szokatlan meleg volt Sopronban

Vágólapra másolva!
Tizenkét fokkal melegebb volt Sopronban a Kuruc-dombon kedd reggel, mint a hét kilométerre levő Fertőrákoson a déli szél miatt. Szerdán is meleg lesz a Dunántúl északi részén.
Vágólapra másolva!

Ahogy megélénkült a déli szél Sopron környékén kedd reggel, a kuruc-dombi állomáson +6 Celsius-fokot mért az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) 8 óra 40 perckor Ugyanekkor a hét kilométerre levő fertőrákosi állomáson még -6 fokot mutatott a hőmérő. Ezt mutatja az alábbi térkép, amelyet az OMSZ Facebook-oldalán közölt. A tizenkét fokos eltérés oka, hogy Fertőrákos mélyebben fekszik, emiatt még 11 órakor is nulla fok volt a községben és a Fertő-tó fölött.

Ilyen meleget hozott a déli szél. Három napra szóló hőmérsékleti előrejelzésünket itt találja, az OMSZ tízperces méréseit pedig ezen az oldalon OMSZ

Egyre enyhébb levegő éri el Magyarországot és az egész Kárpát-medencét egy nagy kiterjedésű nyugat-európai ciklon miatt. Szerdán is meleg lesz az Észak-Dunántúlon: +8 fok körül alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, sőt Sopronban +9 fok is is lehet.