Csípős hideggel indul az új év

Vágólapra másolva!
Jövő héten melegedő időre lehet számítani, de az év első órái még erős mínuszokat hoznak. Szilveszterkor nem várható csapadék.
Vágólapra másolva!

Szilveszter éjszaka helyenként mínusz 7 fok is lehet, de a hét folyamán melegszik az idő, s január első hétvégéjén 10 Celsius-fok körüli maximumhőmérsékletre lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn, szilveszter napján számottevő csapadék nem várható. Elsősorban a keleti, északkeleti megyékben lesznek erősen felhős, párás, ködös területek, másutt többnyire napos idő valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire mínusz 7 és mínusz 2 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. A nappali maximumok nagyrészt plusz 3 és plusz 8 Celsius-fok között, északkeleten kevéssel fagypont felett várhatók.

Kedden, az év első napján nagyobb területen várható borult, párás, foltokban ködös idő, de lesznek derült, napos tájak is. Néhol viszont szitálásra, ónos szitálásra is készülni kell. A minimumhőmérséklet mínusz 7 és 0, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között várható.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Néhol gyenge csapadék, szitálás, ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok körül alakul a hőmérséklet, míg napközben mínusz 1 és plusz 4 fok között várhatók a maximumok.

Csütörtökön helyenként várható szitálás, eső. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 3 és plusz 2 fok között várható, a nappali maximumok plusz 1 és plusz 6 fok között lehetnek.

Pénteken elszórtan valószínű záporeső, az északnyugati szél viszont sokfelé megerősödhet, néhol viharossá fokozódhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 4 és plusz 9 fok között alakul.

Az év első hétvégéjén változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel, de elszórtan záporesőre is számítani lehet. Az északnyugati szél sokfelé erős, helyenként viharos lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke szombaton mínusz 2, és plusz 4, vasárnap mínusz 1 és plusz 4 fok között várható. A maximumhőmérséklet plusz 4 és plusz 9 fok között várható.