Kósza hózáporok után jönnek a hétvégi fagyok

Vágólapra másolva!
Pénteken néhol hózápor is lehet, de napközben még marad az enyhe idő, szombat éjjel azonban ismét megérkeznek a kemény fagyok. Vasárnap már napközben is 0 fok alatt maradhat a hőmérséklet - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzésében.
Vágólapra másolva!

A hét végére ismét lehűl az idő, vasárnap a nappali csúcsértékek már csak 0 és plusz 5 Celsius-fok között alakul, de a tartósan ködös tájakon 0 fok alatt marad a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki országos előrejelzéséből.

A meteorológusok szerint pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak a késő délutáni óráktól kezd szakadozni a felhőzet. Addig több helyen lehet számítani kisebb esőre, záporra. Északkeleten eleinte néhol ónos eső, délután hózápor is előfordulhat. Majd a délutáni órákban - elsősorban a magasabban fekvő helyeken - északnyugaton is lehet hózápor. Késő délutánig a Nyugat-Dunántúlon, később északkeleten is időnként viharossá fokozódik az északias szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 4 és plusz 9 fok között, északkeleten plusz 2 fok körül várható.

Szombaton gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. Csapadék nem lesz. A minimumok mínusz 7 és mínusz 1, a maximumok plusz 1 és plusz 6 fok között várhatók.

Vasárnap erősen felhős, párás, ködös, illetve napos területek egyaránt lesznek. Főleg északkeleten és délnyugaton maradhat meg tartósabban a köd. Számottevő csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között várható, napközben maximum 0 és plusz 5 fok körül alakulhat, de a tartósan ködös tájakon 0 fok alatt marad - olvasható az előrejelzésben.