Folytatódnak a szürke napok

Vágólapra másolva!
Országos köd már nem lesz, de marad a pára és a borult idő, egy kis esővel és havas esővel. A Kárpát-medencében vasárnap estig folytatódik a túlnyomóan borult, párás idő, az évszaknak megfelelő hőmérséklettel.
Vágólapra másolva!

Szerdán kisebb területeken tartósan ködös maradhat még az idő. Túlnyomóan borult lesz az ég, párás lesz az idő. Elsősorban a középső és a nyugati tájakon fordul elő szórványosan eső, havas eső, néhol havazás - főként a magasabban fekvő területeken.

A felhőzet inkább csak a Tiszántúlon vékonyodik el. Az északi szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a Nyugat-Dunántúlon. A hőmérséklet kora délután általában 1 és 6, késő este -2 és +3 Celsius-fok között valószínű.

Csütörtökön marad a nagyrészt erősen felhős vagy borult idő. Tartós, több mint hat órán át tartó ködre figyelmeztet a Dunától keletre az Országos Meteorológiai Szolgálat, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye kivételével.

Csak kisebb körzetekben süthet ki a nap, főként a Nyugat-Dunántúlon. Előfordulhat néhol hószállingózás, kisebb eső, havas eső. Mérsékelt marad az északias szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +1, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között alakul.

Marad a pára vasárnapig

Nem változik jelentősen Európa időjárása az elmúlt napokhoz képest. Nyugaton és délen ciklonok miatt erősen felhős vagy borult az ég. Főként Német- és Franciaországban többfelé esik az eső. A délre örvénylő ciklon áramlási rendszerében többnyire nedves levegő érkezik Magyarország fölé.

A Kárpát-medencében vasárnap estig folytatódik a túlnyomóan borult, párás idő, az évszaknak megfelelő hőmérséklettel. Nyugat-Európában a kora délutáni órákra jobbára 6, 13 fok közé melegszik fel a levegő, de az Ibériai-félszigeten és Olaszország déli részén 14, 20 fokot is mérnek.