Borongós hideggel indul a hét

Vágólapra másolva!
Némi hószállingózás, kisebb havazás és hózápor érkezik. Délutánra is maradnak a mínuszok. Éjszaka a kevésbé felhős területeken lesz hidegebb. Kedden is borult marad az ég.
Vágólapra másolva!

Hétfőn itt-ott hószállingózás, kisebb havazás lesz, szórványosan hózápor eshet. Maximum 1-2 centiméter friss hó várható. Erősen felhős idő lesz, kevés napsütéssel. Gyenge vagy mérsékelt marad a szél. Veszélyes időjárási jelenségekre nem kell számítani.

Nyíregyházán és Békéscsabán -10, Miskolcon -9, Debrecenben, Pécsen és Szegeden -8, Budapesten -4 Celsius-fokot mért 8 óra 20 perckor az Országos Meteorológiai Szolgálat. Kora délután sem lesz melegebb +1, -7 foknál. Nyugaton lesz enyhébb az idő; a nagyvárosok közül Nyíregyháza és Szeged környékén mindössze -5 fokig melegszik a levegő (a részletekről lásd térképes előrejelzésünket). Késő este -2, -9 fok valószínű, a kevésbé felhős tájakon lesz a hidegebb.

Kedden is túlnyomóan borult lesz az ég. Több helyen valószínű havazás, hózápor. Eleinte mérsékelt marad a légmozgás, majd a Kisalföldön megerősödik az északnyugatira forduló szél.

Hajnalban általában -4, -9 fok közé csökken a hőmérséklet, csak a kevésbé felhős, vastag hóval borított helyeken lehet hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1, -4 fok között valószínű.

Hideg lesz egész héten

Péntekig kemény éjszakai fagyokra kell számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a felhősebb éjszakákon -4, -12 fok között alakul. Csütörtökön gyengén felhős lesz a hajnal, ezért -8, -17 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +1, -5 fok között valószínű.

A héten jórészt erősen felhős vagy borult lesz az ég Csütörtökön süthet ki akár több órára is a nap. Több helyen valószínű havazás, hózápor. Pénteken délen ónos eső is lehet. Jelentős mennyiségű hóra, hózáporra (vagyis legalább napi 5 mm csapadékra nem kell számítani.