Vasárnap is lehet még hófúvás

Vágólapra másolva!
Vasárnap főként az ország délkeleti részén eshet nagyobb mennyiségű hó, a veszélyjelző előrejelzésben öt megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Hó már nem valószínű, de hideg a jövő hét első felében is lesz.
Vágólapra másolva!

Továbbra is számítani lehet erős, olykor viharos széllökésekre, amelyek hófúvásokat, jelentős hóakadályokat okozhatnak, de a legmagasabb fokú, piros riasztást szombaton késő délután visszavonta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A meteorológiai szolgálat szombat reggel adott ki piros riasztást több baranyai kistérségre hófúvás miatt. Ezt már mindenhol visszavonták, de több déli megyében továbbra is másodfokú, narancssárga riasztás van érvényben a hófúvás miatt.

Vasárnapra öt megyére - Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Békés - adtak ki szintén másodfokú figyelmeztetést, szintén a hófúvás miatt.

Friss hóra vasárnap is számítani lehet, főként az ország keleti területein, de estére a Tiszántúlon is megszűnik a havazás. A gondot inkább az jelenti, hogy főleg a nap első felében továbbra is számítani lehet erős, olykor viharos széllökésekre, amelyek akár jelentős hóakadályokat is emelhetnek - mondta az MTI-nek Jenki Szilvia, az OMSZ munkatársa.

Hétfőn is többfelé havazhat, de ekkor már kevesebb hóra van kilátás, és várhatóan a szél is mérséklődik. Ezzel együtt folytatódik a szokásosnál több fokkal hidegebb időjárás. A következő napokban a maximumok is 0 fok körül alakulnak. Az éjszakai hőmérséklet pedig a hóval borított tájakon mínusz 10 és mínusz 15 fok körül is lehet - mondta a meteorológus.