A hétvégéig tart a nyáriasan csendes idő

Vágólapra másolva!
Derült lesz az ég egész nap, pénteken viszont már záporok, zivatarok lesznek a Dunántúlon. Szombaton Nyugat-Magyarország lesz felhős, de keleten általában napos időre lehet számítani.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön derült, napos idő lesz, csapadékra nem kell számítani. Kora délután 27, 32 Celsius-fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Mérsékelt marad a légmozgás az ország nagy részén, legfeljebb a Kisalföldön élénkülhet meg a déli szél. Késő este 17, 25 fok valószínű.

A Balatonnál szintén napos idő várható, eső, zápor, zivatar nélkül. A tó vize Siófoknál 23 fokos. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 31 fok körül alakul. Időnként délkeletire fordulhat a gyenge vagy mérsékelt, 5-25 kilométer/órás, változó irányú szél. Késő este 21, 25 fokig csökken a hőmérséklet. A Velencei-tóban Agárdnál 18 fokot mértek.

Kitart a szép időt biztosító anticiklon

Két ciklon között nyúlik el az az anticiklon, amely miatt egyre szárazabb, melegebb levegő áramlik Magyarország fölé csütörtök estig. Az egyik, többközéppontú ciklonrendszer a Brit-szigetektől északnyugatra helyezkedik el. Arrafelé és a hozzá tartozó frontálzóna mentén gyakran erősen felhős az ég, többfelé esik az eső.

A Kelet-európai-síkság fölött is ciklon örvénylik, ez okoz felhős, csapadékos időt. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 22 fok között alakul Európa északi és keleti, felhős, csapadékos tájain. A déli, napos vidékeken továbbra is meleg van: a délutáni órákra általában 27 és 35 fok közé melegszik a levegő.