Heves zivatarok több megyében

Vágólapra másolva!
Több térségben másodfokú riasztás van érvényben a heves zivatarok miatt.
Vágólapra másolva!

A heves zivatarok miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér és Pest megyére, valamint a főváros területére másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A fővárost már elérte a zivatar, a heves esőzést dörgés és villámlás kísérte, jég is esett.

Több térségben, elsősorban az ország középső területein, illetve északkeleti területeken elsőfokú riasztás van érvényben, vagyis a következő órákban ezeken a területeken is számítani lehet felhőszakadásra, illetve olyan heves zivatarokra, amelyeket viharos erejű szél, jégeső kísér.

A Velencei-tónál másodfokú viharjelzés van érvényben, ami azt jelenti, hogy magas hullámokra kell számítani, emiatt csónak és vitorlás nem közlekedhet a vízen.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Szuhogy községben leomlott egy lakóépület tetőszerkezete a vasárnap délutáni heves viharban. Senki nem sérült meg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint estétől a délnyugati országrészben alakulhat ki heves zivatar, amelyhez viharos, akár az óránkénti 90 kilométeres erősséget meghaladó szél, illetve nagyméretű jég, felhőszakadás társulhat. Hétfőn napközben zivatar nem valószínű.