Milyen idő lesz az Adrián hétvégétől?

Vágólapra másolva!
Jobbára derült idő, ragyogó napsütés és fürdővíz hőmérsékletű tenger várja az utazókat. Horvátország öt régiójára adtak ki első szintű figyelmeztető előrejelzést a forróság miatt.
Vágólapra másolva!

Az Adriai-tenger partján 31, 32 fok körüli csúcshőmérséklet és derült idő, az ország belsejében 34, 35 fokos meleg és néhol gyengén felhős idő lesz Horvátországban a hétvégén. Gyengén fog fújni a nyugati, délnyugati szél a horvátországi meteorológiai szolgálat adatai szerint. Az anticiklon miatt kissé magas légnyomásnak köszönhetően nyugodt a tenger, a látótávolság 20 kilométer. A víz 24-26 Celsius-fokos.

A hétvégén és a jövő héten végig derült és csapadékmentes idő várható Pulában, az Isztriai-félszigeten. A nappali csúcshőmérséklet 28, 30 fok körül alakul, de 32 foknál nem lesz melegebb kora délután sem. Jobbára gyenge délkeleti szélre kell számítani. Splitben 27, 29 fok körüli csúcshőmérsékletekre kell számítani, vasárnap és hétfőn lesz 30 fokos meleg délben. Eső nem várható; mérsékelt délnyugati szél mellett.

Dubrovnikban egész jövő héten derült, csendes idő lesz, csapadékra nem kell számítani. A hajnali 20, 22 fok után délre, kora délutánra 31, 33 fokra emelkedik a hőmérséklet. Emiatt a dubrovniki régióra első szintű (sárga) figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki a horvát meteorológiai szolgálat.