Napsütéses idő lesz a héten

Vágólapra másolva!
Egyelőre még hidegebb van a júniusi átlagnál, az erős szél miatt még hűvösebbnek tűnik az idő. A csúcshőmérséklet csak csütörtökön éri el a 30 fokot.
Vágólapra másolva!

Kedden általában sok napsütésre lehet számítani. A helyenként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből legfeljebb egy-egy zápor fordul elő. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik. A hőmérséklet délután általában 21 és 26, késő este 16 és 21 fok között valószínű. Zivatarra, felhőszakadásra, jégesőre nem kell számítani.

Szerdán napos idő lesz, de nem lesz zavartalan napsütés, változóan felhős lesz az ég. Fokozatosan melegszik az idő: a hőmérséklet legalacsonyabb értéke hajnalban 8, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 28 fok között alakul. Estétől északon kisebb eső, zápor előfordulhat. Időnként megerősödik az északnyugati szél.

A hidegfront tovább vonul délkelet felé. Mögötte többnyire alacsony nedvességtartalmú, eleinte hűvösebb, majd ismét enyhébb levegő áramlik Magyarország fölé. Fokozatosan gyengül a fronthatás is, de még jelentkezhet fejfájás, migrén, szédülés az időjárás-érzékenyeknél.