Hétvégéig nem lesz kánikula

Vágólapra másolva!
Egy Nyugat-Európa felől benyúló anticiklon alakítja Magyarország időjárását a következő napokban. A ciklonnal  észak felől száraz és egyre melegebb levegő érkezik az ország fölé, vasárnap sok napsütés mellett csak fátyol-, és gomolyfelhők lehetnek az égen, csapadék nem várható - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében.
Vágólapra másolva!

A Tiszántúlon gyenge vagy mérsékelt északkeleti szél lesz, másutt időnként megélénkül a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 27 és 31 fok között várható. Késő estére 21, 26 fok közé hűl a levegő.

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, csak délen, délkeleten szakadozik fel hosszabb időre, de északnyugaton, északon sokáig borult maradhat az ég. Határozott felhőzetcsökkenés csak délutántól várható. Többfelé alakul ki eső, zápor, délen, délkeleten néhol zivatar is előfordulhat. Az északi, északnyugati szél többször megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 23, 28 fok között, északon, északnyugaton 20 fok közelében valószínű.

A hét további részében az OMSZ előrejelzése szerint változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A legtöbb felhő és elszórtan zápor szerdán, csütörtökön valószínű, de jelentős mennyiségű csapadékra az ország területén nem kell számítani.