Vágólapra másolva!
Extrém erős lesz az UV sugárzás, késő este is 30 fok várható a legmelegebb vidékeken. Csütörtökig semmilyen csapadékra nem érdemes számítani.
Vágólapra másolva!

Kedden és szerdán egyaránt túlnyomóan derült, napos idő lesz. Kora délutánra 31, 35 Celsius-fokig melegszik a levegő. Késő este sem lesz hűvösebb, marad a 25, 30 fok. Szerda hajnalra 16, 21 fokig csökken a hőmérséklet, majd délre még melegebb, 33, 36 fok várható.

A tisztifőorvos országszerte hőségriadót rendelt el, mert a napi középhőmérséklet az ország nagyobb részén 27 fok lesz, vagy afelett alakul. Kedden az Északi-középhegység megyéinek kivételével a Dunától keletre és a Dunántúl északkeleti megyéiben lesz a legmelegebb. Szerdán Nógrád, Somogy, Vas és Zala megye kivételével országszerte legalább 27 fok lesz a középhőmérséklet. Ezért mind a két napra a legnagyobb fokú figyelmeztető előrejelzést bocsátotta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedden csak kevés helyen lehetnek gomolyfelhők az égen. Helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. Szerdán szaknyugaton, északon lehet kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő. A déli szél időnként megélénkül. Csapadék leghamarabb csütörtökön lehet.

Front továbbra sincs az ország felett, azonban a nagy meleg megterheli az idősek és a krónikus betegségben szenvedők szervezetét. Az egyre melegebb időben sok folyadékot veszíthet a szervezet, érdemes jóval több vizet, ásványvizet, gyógyteát inni az átlagosnál. A ragyogóan napos, felhőtlen időben extrém erős lesz az UV-B sugárzás (az egészségügyi tanácsokról itt olvashat bővebben).