Még tovább tart a hőségriadó

Vágólapra másolva!
Csütörtökön délben 37 fok várható. A tiszti főorvos meghosszabbította a riasztást. Pénteken először a nyugati országrészben mérséklődik a kánikula.
Vágólapra másolva!

Péntek éjfélig meghosszabbította és harmadfokúvá emelte a hőségriasztást az országos tiszti főorvos. Június 22-éig a napi átlaghőmérséklet meghaladhatja a 27 Celsius-fokot, ami fokozott óvatosságot követel - közölte a tisztiorvosi szolgálat.

Továbbra is meleg és száraz levegő érkezik a Kárpát-medencébe a Földközi-tenger térségéből az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. A jelenlegi számítások azt mutatják, hogy pénteken először a nyugati, északnyugati országrészt éri el a hűvösebb levegő első hulláma egy hidegfront miatt. Így ott mérséklődik a nappali felmelegedés, de a középső és a keleti területeken csak a hétvégén gyengül a kánikula.

A nagy melegben mindenki fogyasszon több folyadékot, továbbá 11 és 15 óra között semmiképpen se tartózkodjanak a tűző napon - erre kéri az ország lakosságát és a turistákat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ. A két intézmény szellős, könnyű, a vállakat is fedő ruházatot, valamint kalapot ajánl a bőrpír, a leégés és a napszúrás ellen. Szükség szerint érdemes igénybe venni a hűtött helyiségeket.

Ilyen meleg lesz szombatig (Celsius-fokban)
Június 20., szerda:hajnalban 15, 22 foknapközben 33, 36 fok
Június 21., csütörtök:hajnalban 17, 22 foknapközben 32, 37 fok
Június 22., péntek:hajnalban 18, 23 foknapközben 28, 34 fok
Június 23., szombat:hajnalban 16, 21 foknapközben 26, 31 fok