Vágólapra másolva!
Az ország nagy részén 30-33 fok várható, és az éjszaka sem süllyed 20 fok alá a hőmérséklet, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú figyelmeztetést adott ki kilenc megyére. Hétfőn még melegebb lesz, ekkor már az egész országra érvényes a figyelmeztetés.
Vágólapra másolva!

A vasárnapra várható hőség miatt kilenc megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), amely hétfőre már az ország teljes területére elrendelte ugyanezen fokozatú figyelmeztetést.

A napi középhőmérséklet vasárnap várhatóan tartósan 25 Celsius-fok felett alakul Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés és Pest megyében, valamint Budapesten is. Az UV-B sugárzás szintje átlagosan is nagyon erős lesz, de a legerősebb napsütésben még az extrém erős szintet is elérheti.

Mesterházy András, az OMSZ munkatársa az MTI-nek szombaton azt mondta, hogy vasárnap az ország nagy részén 30-33 fok várható. A jövő hét első napjaiban 33-35 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, és várhatóan éjszaka sem lesz 20 foknál hidegebb. Így a napi középhőmérsékletek a 25, de akár a 27 Celsius-fokot is meghaladhatják, vagyis a jövő héten is számítani lehet arra, hogy a hőség miatt egyes területekre veszélyjelző figyelmeztetést adjon ki a meteorológiai szolgálat.