Még várat magára a kánikula

Vágólapra másolva!
Több órás napsütés mellett időnként beborul az ég, északkeleten lehet egy-egy zivatar jégesővel. A melegedés csütörtök estig a Kárpát-medencében még nem lesz érezhető, ezért lesz mérsékelten meleg idő.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön több órára kisüt a nap, de kezdetben főleg a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön és északkeleten lesznek erősen felhős területek, helyenként záporral. Napközben főként északkeleten alakulhat ki helyenként zivatar és jégeső, kis méretű jégszemekkel.

A nap második felében egyre többfelé csökken a felhőzet. Megélénkül a nyugati, északnyugati szél, az ország északi felén napközben időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű. Késő este 15, 20 fok várható.

Megszűnik a fronthatás a Magyarország fölül kelet felé vonult ciklon mögött, így az időjárás kedvezően hat az idegrendszerre. Csökken a szervezet energiaforgalma, lassul az anyagcsere és a keringés.

Fokozatosan melegszik az idő

Egyre melegebb levegő áramlik a következő napokban Nyugat- és Közép-Európába. Ez a melegedés csütörtök estig a Kárpát-medencében még nem lesz érezhető, ezért lesz mérsékelten meleg idő várható változó felhőzettel.

Európa nagyobb részén hűvös van. A Brit-szigeteken, a Skandináv-félszigeten a hőmérséklet csúcsértéke csak néhol éri el a 15 fokot, Nyugat-Európában a legtöbb helyen 20 fok alatt marad a délutáni hőmérséklet, még a Pireneusi-félsziget északi felén is kissé hűvös van.

Ugyanakkor kánikulai a meleg a Balkán-félsziget keleti részén, az Égei-tenger térségében, valamint a Fekete-tengertől északra eső vidékeken: helyenként 35, 37 fokot mérnek. Az északi, nyugati és középső területeken nem csak a hőmérséklet marad el az ilyenkor szokásostól, de változékony is az idő, gyakran felhős az ég, több helyen esik az eső.