Jégeső is lehet néhány megyében

Vágólapra másolva!
A várható heves zivatarok miatt az ország nagy területére másod-, illetve elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délután. Egy-három órán belül ugyanis kialakulhatnak olyan viharok, amelyeket felhőszakadás, jégeső és viharos erősségű széllökések kísérnek.
Vágólapra másolva!

Csongrád és Békés megye teljes területére, valamint több hajdú-bihari kistérségre másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délután. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér és Zala megye kivételével az egész országban elsőfokú riasztás van érvényben: egy-három órán belül kialakulhatnak ugyanis olyan viharok, amelyeket felhőszakadás, jégeső és viharos erősségű széllökések kísérnek.

Az egész napra érvényes tájékoztatás szerint tizenkét megyében - Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Baranya és Zala - másodfokú, a többi területen elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Szerdára már semmilyen veszélyjelző figyelmeztetést nem adtak ki.

Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek kedden azt mondta: szerdán már nem várhatók hevesebb zivatarok. Több-kevesebb napsütés mellett még északon, illetve nyugaton fordulhatnak elő záporok, kisebb zivatarok. A hőmérséklet a hajnali órákban 10-16, délután 20-25 Celsius-fok körül alakul. A következő napokban egyre több napsütésre, melegedésre kell számítani. A hétvégére egyre többfelé 30 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet, igazi kánikula várható - mondta a meteorológus.