Éjszakai villámok Szentendre felett

Vágólapra másolva!
Villámok Pomáz és Szentendre felett az elmúlt éjszakai órákban. A tűzoltóknak tucatnyiszor kellett villám sújtotta épületekhez kivonulniuk az országban a hétvégén. A zivataros idő kedd éjfélig folytatódik.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Kovács Attila

A várható heves zivatarok miatt több megyében ismét első-, illetve másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyében másod-, míg Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád megyében, továbbá több nógrádi kistérségben elsőfokú riasztás lépett életbe, ezeken a területeken egy-három órán belül heves zivatarok kialakulására lehet számítani. Részletek ebben a cikkben.

Forrás: MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI/Rosta Tibor

Több száz hektár dinnyét és két-három ezer hektár szántóföldi növénykultúrát vert el a jég 2012. június 9-én Békés megye déli részén, Szabadkígyós, Újkígyós, Pusztaottlaka, Csanádapáca, Medgyesegyháza és Medgyesbodzás települések külterületein. A zivataros idő kedd éjfélig folytatódik: a több hullámban délnyugat felől érkező zivatarok néhol jégeső, heves széllökések és felhőszakadás kíséri.