Változékony marad az idő

Vágólapra másolva!
Estig kellemesebb időre lehet számítani, viszont csütörtök hajnalban megint talaj menti fagy lesz. Elszórtan esni fog; a a melegfrontokkal együtt járó levertség, fejfájás, migrén jelentkezhet.
Vágólapra másolva!

Szerdán hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap az ország nagyobb részén, viszont a Tiszántúlon borult marad az ég, és ott elszórtan kisebb eső is előfordulhat. Délelőtt elszórtan esőre kell számítani a Duna-Tisza közén is. Keleten megélénkül az északkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 Celsius-fok között valószínű. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő. A reggel 6 órai mérések szerint Győrben -1, Szombathelyen 3, Miskolcon és Nyíregyházán 5, Pécsen és Budapesten 6, Szolnokon és Szegeden 7, Békéscsabán 8 fok volt.

Napközben ismét a melegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek. A légköri változások fáradékonyságot, levertséget, fejfájást, migrénes tüneteket okozhatnak. A megszokottnál hosszabb reakcióidő veszélyes lehet a közlekedésben.

Csütörtök éjszaka és kora reggel talaj menti fagy valószínű a kevésbé felhős területeken. Ezért tizenegy megyére és Budapestre figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Kelet-Magyarországon, valamint Vas és Zala megyében nem valószínű talaj menti fagy.

A több-kevesebb napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, de csak néhol alakul ki záporeső. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 20 fok között alakul.

Hatalmas frontrendszer húzódik a Kárpát-medencén át

A felhős időt nagy kiterjedésű, Dél-Olaszországtól a Kárpát-medencén át egészen a balti államokig húzódó frontrendszer okozza. A frontok közelsége miatt többnyire nedves, de a korábbinál már kissé enyhébb levegő érkezik a Kárpát-medencébe, szerda estig. A frontrendszer keleti oldalán többnyire 15 és 22 fok közé melegszik fel délutánra a levegő - a Fekete-tengertől északkeletre 25, 26 fokot is mérnek.