Kissé melegszik az idő

Vágólapra másolva!
Talaj menti fagyra kell számítani szerda hajnalban, de utána már húsz fok közelébe nő a hőmérséklet. A frontérzékenyeket megterheli, hogy a hidegfronti hatást pár órán belül melegfronti követi fejfájással, migrénes tünetekkel, fáradékonysággal.
Vágólapra másolva!

Éjszaka délen és keleten többnyire borult marad az ég, ott további eső is lehet. Másutt időnként már vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Éjszakára mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 Celsius-fok között alakul, de északnyugaton, és az Északi-középhegység térségében gyenge fagy is lehet. A talaj menti fagy miatt figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére.

Szerdán egyre nagyobb területen és hosszabb időszakokra csökken a felhőzet, elsősorban a Tiszántúl keleti felén lehet helyenként eső. Megélénkül az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között valószínű.

Fokozatosan megszűnik a hidegfronti hatás. Szerdán napközben ismét a melegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek. A légköri változások fáradékonyságot, levertséget, fejfájást, migrénes tüneteket okozhatnak. A megszokottnál hosszabb reakcióidő veszélyes lehet a közlekedésben.

Csütörtökön többször megnövekszik a felhőzet a több-kevesebb napsütés mellett, de csak néhol alakul ki záporeső. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 20 fok között alakul.