Jégesővel, zivatarokkal jön a front

Vágólapra másolva!
Többfelé várható eső, zápor és jelentős mennyiségű csapadék, megerősödik az északi szél. Szombaton délelőtt kissé kisüt a nap, majd folytatódik az esős idő.
Vágólapra másolva!

Pénteken napközben többnyire erősen felhős lesz az ég, de a Tiszántúlon még lehet számítani hosszabb napos időszakokra. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17, 23 Celsius-fok között várható, a Nyugat-Dunántúlon azonban ennél már jóval hűvösebb lesz. Késő estére 9, 15 fok közé hűl majd a levegő. A közeledő hidegfrontról készült műholdképeket itt lehet megnézni.

Egyre többfelé hull eső, záporeső a közeledő hidegfront miatt. Erre délelőtt főként a Dunántúl keleti részén kell számítani, a Duna-Tisza-közén szórványosan, majd délutántól másutt is esni fog. A Duna vonalától keletre zivatarok is kialakulhatnak. Helyenként jelentősebb csapadékra is kilátás van. A zivatarokat néhol kis méretű jég kísérheti. Heves zivatar - vagyis 90 km/órát meghaladó széllökés 2 centiméternél nagyobb jégdarabokkal - nem várható.

Megerősödik az északi, északnyugati szél, kezdetben az Alpokalján, majd a középső országrészben is. Zivatarok környezetében pedig átmeneti viharos széllökések is lehetnek.

Szombaton reggel erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd csökken a felhőzet, kisüt a nap. Viszont a déli óráktól ismét megnövekszik a felhőzet nyugat felől, és többfelé várható eső, zápor.

A nyugati, északnyugati szél a Dunántúlon és a középső országrészben többször megerősödik, a Kisalföldön és a Nyugat- Dunántúlon olykor viharossá fokozódik. Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére sárga figyelmeztető előrejelzést adott ki a 70 km/óránál hevesebb széllökések miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 18 fok között alakul.