Csillapul a szélvihar hétfőn

Vágólapra másolva!
Száz kilométeres szélsebességek helyett már csak 70 km/órás lökésekre kell számítani a napsütésben. A melegfronti jellegű időjárás-változás miatt vérnyomás-ingadozás, migrén, fejfájás és álmatlanság jelentkezhet.
Vágólapra másolva!

Hétfőn is sokfelé megerősödik a délnyugatira forduló szél, a nyugati országrészt leszámítva. Nem lesz olyan erős a légmozgás, mint a hétvégén, ezért riasztást nem adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Az Alföld északi felén néha viharossá fokozódik a szél. 70 km/órát elérő lökésekre is számítani lehet, elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, viszont már nem lesznek 80-100 km/órás lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 18 Celsius-fok között alakul. Késő este 8, 13 fok valószínű. Hajnalban fagy volt: Debrecenben -3, Sármelléken, Pakson, Szegeden és a Kékestetőn -2 fokot mértek 5 órakor. Nyíregyházán 1, Budapesten 0, Győrben 4 fokot mért az OMSZ.

Az ország déli, délnyugati felén derült vagy gyengén felhős időre lehet számítani, míg északon, északkeleten több-kevesebb gomolyfelhő zavarja majd a napsütést. Csapadék nem várható. Vérnyomás-ingadozás, migrén, fejfájás és álmatlanság jelentkezhet a melegfronti jellegű időjárás-változás miatt. Csökkenhet a koncentrálóképesség mind a munkában, mind az utakon.

Kedden hajnalban általában 2, 7 fok között változik a hőmérséklet, de a szélvédett völgyekben gyenge fagy is lehet. Kora délután pedig 17, 21 fokra kell számítani.

Eleinte gyengén felhős idő várható sok napsütéssel, majd délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Napközben előfordulhat zápor, főként a déli megyékben. A délnyugati szél élénk, időnként erős lesz.