Viharos szél és záporok várhatók szombaton

Vágólapra másolva!
Por- és homokviharok is lehetnek szombaton a viharossá forduló szél miatt. Napközben 14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet, késő estére 8 és 15 fok közé süllyed a levegő, éjjel fagypont közelében lesz a hőmérséklet.
Vágólapra másolva!

A felhőátvonulások mellett nyugaton több, keleten néhány órára kisüt a nap szombaton. Napközben főként a Dunától keletre várható helyenként záporeső, de este délnyugaton egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt - közölte a Met.hu időjárás-előrejelzéssel foglalkozó oldal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között, délnyugaton 20 fok felett valószínű. Késő estére 8 és 15 fok közé süllyed a hőmérséklet, éjjel fagypont közelében lesz.

Délelőtt az északi és a keleti megyékben egyre többfelé viharossá (65-95 km/h) fokozódik a nyugati, az esti óráktól a Dél-Dunántúlon pedig az északira forduló szél, amely továbbra is többfelé okoz por-, illetve homokvihart. Napközben északon, északkeleten, este délnyugaton 100 km/órás széllökés is előfordulhat. Késő délután, este délnyugaton, főként a határ mentén, néhol zivatar is kialakulhat, 90 km/h-t meghaladó széllökéssel, illetve jégdarával.