Péntekig tart a jó idő

Vágólapra másolva!
Csütörtökön a legmagasabb nappali hőmérséklet még 17 fok is lehet az országban, pénteken azonban már csak 4 fok valószínű, a Bakonyban akár havas eső is eshet. Szombattól jönnek a fagyok.
Vágólapra másolva!

Még egy napig tart az átlagosnál enyhébb időjárás. Csütörtökön eleinte még a melegfrontra érzékenyek lehetnek stresszesebbek az időjárás miatt, estétől viszont már a hidegfrontra érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, migrén - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán.

Csütörtökön keleten is felszakadozik a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap, kezdetben keleten még eső, zápor előfordulhat. Késő délutántól északnyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és elsősorban északnyugaton, nyugaton valószínű eső, zápor, néhol zivatar. A délnyugati szél több helyen megerősödik, néhol viharossá fokozódik, majd estefelé északnyugatira fordul a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 17 fok között valószínű.

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, több helyen várható eső, zápor, a Bakonyban havas eső is lehet. Az északnyugatira forduló szél a Dunántúlon megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1, 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 9 fok között alakul. Szombattól pedig már hajnali fagyok várhatók.