Egyre kevesebb a napsütés

Vágólapra másolva!
Nehezen oszlik a köd a szinte mozdulatlan levegőben. Front nincs az ország fölött, de a párás idő megviseli a légúti betegségekben szenvedőket, mert feldúsulnak a szennyező anyagok.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön egyaránt lesznek tartósan felhős, párás, és derült, napos területek. Napközben tartósabban megmaradhat néhol az éjszaka képződött köd a középső országrészben és a Dunántúlon.

Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak az Alpokalján élénkül meg a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 Celsius-fok körül alakul kora délután, a felhős, párás helyeken néhány fokkal ez alatt marad. Késő estére 1, 7 fok közé hűl a levegő.

Fronthatás nem várható, de a következő napokban a párás, nyirkos levegő egyre inkább megviselheti a légúti megbetegedésben szenvedőket, mert ilyenkor feldúsulnak a levegőben a szennyező anyagok.

20 fokokért már délre kell utazni

Európa középső területe fölött hatalmas anticiklon helyezkedik el, emiatt van nyugodt, csapadék nélküli időjárás Magyarországon is. A magasnyomás területén a párásság és köd megszűnése után változóan felhős, napos az idő, csak helyenként marad meg tartósabban a köd. Nincs számottevő csapadék.

A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északi felén többnyire 2 és 11 fok között változik. Csak a Skandináv-félsziget északi részén van hidegebb, ott napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet. Európa déli felén továbbra is enyhe az idő, a kora délutáni órákra általában 12, 22 fok közé melegszik fel a levegő.