Viharos széllel érkezik este a hidegfront

Vágólapra másolva!
Estére hidegfront éri el Magyarországot. A meteorológiai szolgálat 14 megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki, a Dunántúlon jégeső is lehet. Mindeközben a hőmérséklet kora délután 18 és 23, késő este 11, 17 Celsius-fok között valószínű.
Vágólapra másolva!

Vasárnap este viharos széllel, helyenként zivatarokkal hidegfront éri el az országot - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Emiatt 14 megyére - Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Veszprém, Fejér, Pest - és a főváros területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Az ország nagy tavainál egyelőre semmilyen viharjelzés nincs érvényben.

A Dunántúlon és az ország középső részén már délutántól, a front előtt is lehet zivatar, amelyet 60 kilométer/órás erősséget meghaladó széllökések, esetleg jégeső kísérhet. A viharossá fokozódó északnyugati szél kora este 5-6 óra körül éri el a Kisalföldet, este 8-9 óra körül a Duna vonalát. Késő este északkeleten (Borsod-Abaúj-Zemplén megye keleti felén és a Tiszántúl északi részén) viharos északi szél várható.

A Dunántúl délnyugati, déli részén, késő este esetleg az Alföld déli és keleti részén a széllökések sebessége akár a 70-90 kilométer/órás erősséget is elérheti, számítani lehet jégesőre, és akár 20-30 milliméternyi csapadék is lehullhat.

Mindeközben a hőmérséklet vasárnap kora délután 18 és 23, késő este 11, 17 Celsius-fok között valószínű. A jelenlegi előrejelzések szerint a viharos széllökések várhatóan hétfő hajnalra mérséklődnek.