Vágólapra másolva!
Szombaton az ország nagyobb részén több órás napsütés várható, csapadék nélkül. A jövő hét eleje hűvös lesz.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Intézet péntek késő délelőtti tájékoztatása szerint pénteken az ország déli és keleti részén napos, észanyugaton borult midő várható, a Kisalföldön esővel. Délután az ország déli és középső részén záporok és zivatarok szórványosan előfordulhatnak. Pénteken 20 és 33 fok között alakul a hőmérséklet, előbbi érték északnyugaton, utóbbi délkeleten várható.

Szombaton az ország nagyobb részén több órás napsütés várható, csapadék nélkül. A hőmérséklet csúcsértéke 31-35 fok között alakul. Északnyugaton délutántól lehetnek záporok, zivatarok.

Vasárnap napközben átmenetileg felszakadozik a zárt felhőzet, több-kevesebb napsütés is lehet. Eleinte több helyen valószínű eső, zápor, délen helyenként zivatarok is kialakulnak. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 14, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 28 fok között alakul, de délkeleten még 30 fok körül valószínű.

A jövő hét első felére hűvösebb, szelesebb, változékonya idő várható, napközben 22-28, hajnalban 11-16 fokos hőmérsékletekkel.

A következő 24 órában meleg-és hidegfront jellegű hatással egyaránt számoljanak az arra érzékenyek. Náluk előfordulhat levertség, fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökken a koncentrálóképesség, mind a munkában, mind az utakon.