Tavaszias idő lesz a hosszú hétvégén

Vágólapra másolva!
A következő napokban erősen melegszik majd az idő. Napközben akár 23 fok is várható, miközben éjszaka még fagypont körüli hőmérsékletre kell számítani.
Vágólapra másolva!

Pénteken és szombaton egyaránt derült, napos, csapadékmentes időre van kilátás. A délnyugati szél többfelé élénk, a Dunántúlon olykor erős lesz, így kissé csökkentheti hőérzetünket. A hőmérséklet egyébként péntek hajnalban -4, 2, kora délután már 14, 20 fok között várható. Szombaton a hajnali 1, 6 fokról délutánra már 18, 23 fokig emelkedik a levegő hőmérséklete.

Vasárnap a sok napsütés mellett kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő is lehet az égen, csapadék azonban nem valószínű. A délnyugati szél gyakran élénk, a Dunántúlon időnként erős lesz. A hőmérséklet hajnalban 3, 8, kora délután 18, 23 fok között alakul.

A következő napokban az erős melegedés miatt fáradtságérzet, ingerlékenység fokozott jelentkezése valószínű. A gyorsuló keringés miatt emelkedik a vérnyomás, nőhet a vérzésre való hajlam. Vasárnapra már nem várható további melegedés, így a tünetek gyengülnek, vagy akár el is tűnhetnek.

Jelenleg Európában az Ibériai-félszigeten és Franciaországban van a legmelegebb, ott 20, 25 fokot is mérnek. Ez az időjárás várhatóan a hét végéig kitart, de vasárnap nyugat felől ciklon érkezik, így lehűlés és csapadék is várható. Vasárnapra a legenyhébb idő az Appennini-, illetve a Balkán-félsziget térségében lesz, itt a levegő hőmérséklete 20 fokig melegszik fel.