Vágólapra másolva!
A legmelegebb vidékeken is csupán -6 Celsius-fok lesz vasárnap kora délután, de sok helyen -10, -11 fok lesz a legmelegebb. Két megyére adott ki narancs figyelmeztetést a meteorológia a hófúvások és a különösen hideg időjárás miatt.
Vágólapra másolva!

Csak az Észak-Dunántúl hat megyéjére nem adott ki figyelmeztető előrejelzést vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A legzordabb időre Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kell számítani, ahol a viharos északi szél 30 centiméternél magasabb torlaszokat emelhet a friss hóból, és -15 Celsius-fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Erre a két megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Forrás: OMSZ

Az alföldi megyék, Közép-Magyarország és a Dél-Dunántúl tizenkét megyéjére sárga, azaz elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ. Itt is extrém hideg lesz az éjszaka, vagyis -15 foknál erősebb fagy várható. Vasárnap napközben országszerte elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, egyre nagyobb területen megszűnik a havazás. A középső országrész kivételével többfelé erős marad az északi szél, amely további hóátfúvásokat okoz. A hőmérséklet hajnalban -9, -15 fokig süllyed, és kora délután is csupán -6, -11 fok között várható.