Napos és hómentes idő szombaton

Vágólapra másolva!
Nem kell sem hóra, sem havas esőre, sem veszélyes időjárási jelenségekre számítani. Melegszik az idő, és a hidegfront hatása is megszűnik. Vasárnap délután ismét havas eső és eső várható.
Vágólapra másolva!

Szombat hajnalra már az északkeleti országrészben is eláll a havazás. Napközben többnyire gyengén felhős, napos időre lehet számítani, de főleg keleten, északkeleten lehetnek erősebben felhős területek is. Csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül a délire forduló szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +1, -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +8 fok között valószínű.

Vasárnap kezdetben fátyolfelhős, napos időre van kilátás, majd megvastagszik a felhőzet. Délutántól egyre többfelé várható eső, amelyet estefelé néhol havas eső vált fel. A déli, délnyugati szél időnként megerősödik. A hajnali hőmérséklet -1, -7, a maximumhőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között alakul, de nyugaton, délnyugaton helyenként 9, 10 fokot is mérhetnek.

Szombaton napközben már elmúlik az éjjeli hidegfront hatása. Vasárnap estefelé viszont újabb hidegfront várható, emiatt az arra érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén. Csökken a koncentrálóképesség, mind a munkában, mind a közlekedésben. Ingadozhat a vérnyomás.

A környező országokat is érintik a hidegfrontok a hét két napján. Szombaton átmenetileg szárazabb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, de elsősorban Kárpátalján és Erdélyben számítani lehet elszórtan hózáporokra. Vasárnap északnyugat felől éri el egy nedves léghullám a kontinens belsejét. Hatására főleg Ausztria, valamit Szlovákia területén eshet vegyes halmazállapotú csapadék.