Nem hoz tartós havat a hidegfront sem

Vágólapra másolva!
Nem marad meg a hó a péntek esti és szombat délelőtti hózáporok nyomán. A hétvégén felhőátvonulások lesznek több-kevesebb napsütéssel, és kora délután sem lesz melegebb +4, +6 Celsius-foknál.
Vágólapra másolva!

Egyre inkább hózáporok formájában várható csapadék péntek délutántól, de megmaradó hóra összességében kevés helyen lehet számítani. Néhol zivatar is kialakulhat, akár 80 km/órát elérő szélrohammal. A heves széllökések sárga riasztás adott ki Közép-Magyarországra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hidegfront érte el a Kárpát-medencét, amely mögött több fokkal hidegebb levegő áramlik Magyarország fölé, ezért a hétvégén és a jövő hét elején a januárban megszokott fagyos idő lesz a jellemző. Szombat hajnalig főként a közép-dunántúli régióban és az ország középső részén alakulhat ki helyenként egy-két centiméteres hóréteg. Szombat napközben elszórtan várható hózápor. Napközben felhőátvonulások lesznek több-kevesebb napsütéssel. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 6 Celsius-fok között alakul.

Többfelé viharos lesz az északnyugati szél: a legerősebb széllökések helyenként meghaladhatják a 70 km/órát a Dunántúl északi felén és a középső országrészben.

Vasárnap ugyancsak felhőátvonulásokra kell számítani néhány órás napsütéssel. Továbbra is csak elszórtan fordul elő hózápor. Az északnyugati szél erős, néhol még viharos lesz. A hőmérséklet hajnalban -1, -6, kora délután -1, +4 fok között valószínű. Hétfő és kedd éjszaka kemény fagyok várhatók: -4, -9 fokig csökken a hőmérséklet, és napközben sem lesz melegebb +1, +2 foknál.