Marad a téliesen hideg idő

Vágólapra másolva!
Egyre hidegebb levegő érkezik Magyarország fölé északnyugat felől, napközben sem lesz melegebb +2, +3 foknál. A közlekedők hosszabb reakcióidőre számítsanak a hidegfronti hatás miatt.
Vágólapra másolva!

Vasárnap általában változóan felhős időre lehet számítani, több-kevesebb napsütéssel. A legmagasabb nappali hőmérséklet kora délután 0, +3 Celsius-fok között valószínű. A Kárpát-medence keleti felén azonban előfordulnak tartósabban felhős területek. Elszórtan fordul elő hózápor, havazás. Az északnyugati szél erős, néhol még viharos marad.

Hétfőn szintén változóan felhős lesz az ég, több órás napsütés várható. Néhol hózápor előfordulhat. A Dunántúlon megerősödik az északi szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -3, -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2, +2 fok között alakul.

Az egyre téliesebbé váló időjárás oka az, hogy a Kelet-európai-síkság felett örvénylő ciklon hátoldalán egyre hidegebb levegő érkezik Magyarország fölé északnyugat felől. A héten tovább gyengül a nappali felmelegedés, kedden délután -2, +1 fokra kell számítani, és éjjel -4, -10 fokos fagyok lesznek.

A hidegebb levegő miatt a hidegfrontokkal együtt járó tünetek a meghatározóak. Az erre érzékenyeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, gyakoribbá válhatnak a reumatikus panaszok, a görcsökkel járó megbetegedéseknél fokozódik a görcshajlam. A reakcióidő hosszabb lesz a megszokottnál, ami a téli útviszonyok mellett fokozott veszélyforrás a közlekedésben.