Esővel és fejfájással jön az újabb front

Vágólapra másolva!
Nagyjából 24 óránként követik egymást az időjárási frontok: míg péntek délután hidegfront érkezett, szombat délután már egy melegfront határozza meg az időjárást. Az időjárás-érzékenyeket különösen megterhelő frontátvonulásokat egy Skandinávia felett örvénylő, többközéppontú ciklon okozza.
Vágólapra másolva!

Szombaton kezdetben kevés felhő, több órás napsütés valószínű, majd északnyugat felől beborul az ég, és késő délutántól, estétől ismét egyre többfelé várható havazás, amit északnyugaton havas eső, eső vált fel. A délnyugatira forduló szél több helyen megerősödik. Hajnalban -1, -8, délután 3, 7 fok valószínű.

A frontátvonulások miatt fejfájásra, a migrén erősödésére számíthatnak az időjárás-érzékenyek, ugyanakkor hosszabb lesz a reakcióidő, fáradékonyság, aluszékonyság is felléphet.

Vasárnap eleinte borult lesz az ég többfelé esővel, majd napközben fokozatosan felszakadozik, elvékonyodik a felhőzet, egyre kevesebb helyen várható csapadék, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Éjszaka -2, +4 fokig csökken a hőmérséklet, napközben általában 4, 10 fokig melegszik fel a levegő.

Hétfőn is marad a változékony idő, több-kevesebb napsütés mellett felhőátvonulásokra kell számítani. Napközben elszórtan alakulhat ki záporeső. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, főként a Dunántúlon viharos széllökés is lehet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 11 fok között alakul.