Sűrű, tartós köd várható keleten

Vágólapra másolva!
Sűrű köd képződhet estétől az ország keleti felén, elsősorban az Északi-középhegység térségében - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szerda estig marad a változékony idő, a hidegfront után enyhe, egyre nedvesebb levegő érkezik.
Vágólapra másolva!

Sűrű ködre kell számítani kedd estétől Kelet-Magyarországon és főleg az Északi-középhegység térségében. A tartósan megmaradó köd nagy területekre kiterjed. Ónos szitálás is előfordulhat az Északi-középhegység mélyebben fekvő völgyeiben. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

Szerdán folytatódik az erősen felhős idő kisebb esővel, szitálással az ország északkeleti harmadán. Máshol hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap a változóan felhős ég mellett. A köd napközben megszűnik az ország nagyobb részén;a fővárostól északkeletre, keletre maradhatnak tartósabban párás, ködös területek. A Dunántúlon helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között, de északkeleten 5 fok közelében valószínű.

Ilyen az idő Európában

Marad a változékony idő a Kárpát-medencében, az elvonult hidegfront után enyhe, egyre nedvesebb levegő érkezik. Egész Európa időjárására a gyors változások a jellemzők. A Brit-szigetek térségében örvénylő ciklon áramlási rendszerében nyugat felől egymást követik az időjárási frontok. Gyakran erősen felhős az ég. A Kárpát-medence keleti felén, a Benelux államokban többfelé esik az eső, a nyugati partvidék mentén pedig viharos délnyugati szél fúj.

A szárazföld legnagyobb részén az ilyenkor szokásosnál enyhébb az idő, csupán északkeleten van hideg, ott a csúcshőmérséklet fagypont alatt marad, sőt a Kelet-európai-síkságon és Skandinávia középső területein nem emelkedik -10 fok fölé.