Itt az első hó a hidegfront miatt

leesett az első hó a Kékesen
Vágólapra másolva!
Leesett az első hó péntek hajnalban a magasabb hegycsúcsokon. A hidegfront már elvonult, de pénteken délkelet felől megnövekszik a felhőzet egy magassági hidegörvény hatására, és csak a Dunántúlon lesz némi napsütés.
Vágólapra másolva!

Leesett az első hó péntek hajnalban Magyarország magasabb hegycsúcsain - mondta Mesterházy András, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.

Ez október második felében nem szokatlan. A Magyarország felett átvonuló hidegfront már csütörtökön délután esőt hozott, és ez az éjszaka havazásba fordult a magasabb hegycsúcsokon - magyarázta a szakember.

Forrás: kekesteto.hu
A webkamera állóképe Kékestetőn

Az időjárási front már elhagyta az országot. Egy magassági hidegörvény hatására pénteken délkelet felől megnövekszik a felhőzet. Többórás napsütést elsősorban a Dunántúlon élők élvezhetnek, de estére ott is beborul az ég. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 9, 13 fok között várható. Késő este 2, 8 fok valószínű. Az északi, északkeleti szelet időnként erős széllökések kísérik a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten.

Szombaton délen és keleten alakulnak ki záporok, vasárnapra azonban az örvény súlypontja már a Dunántúl fölé helyeződik. Eközben keleten vékonyodni kezd a felhőzet, ott már némi napsütés is lehet. Főként vasárnap lesz enyhe a reggel, akkor 3-8 fok közé süllyed a hőmérséklet. Napközben 9-15 fok között alakul a csúcshőmérséklet.