Fagyos-ködös hajnalok következnek

Vágólapra másolva!
Csütörtökön több fokkal hidegebb időszak kezdődik az újabb hidegfront miatt. A következő napokban tiszta égboltra és sok napsütésre lehet számítani, de a derült időben több helyen lesznek éjszakai fagyok.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön fokozatosan felszakadozik a felhőzet észak, északkelet felől. A felhőátvonulások mellett több órára kisüt a nap. Kora délutánig 13, 16 fokig nő a hőmérséklet, késő estére 5, 10 fok közé hűl a levegő. Napközben megerősödik az északi, északnyugati szél, ez főleg a Dunántúlon és a főváros környékén érezhető. A hidegfronti hatásra érzékenyeknél fejfájás, migrén, szédülés fordulhat elő. Növekedhet a görcshajlam, fokozódhatnak a reumatikus fájdalmak. Nőhet a reflexidő, illetve ingadozhat a vérnyomás.

A hétvégén és a jövő hét elején nem valószínű csapadék, jobbára napos idő várható. Egyre több helyen lesznek éjszakai fagyok, vasárnap és hétfőn néhol mínusz öt, mínusz hét fok is lehet. Tovább enyhül a nappali felmelegedés is; hétfőn 7-12, kedden 8-13 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Hétfő és kedd reggel lassan oszlanak majd fel az éjszaka képződő ködfoltok.