Egy napig tart ki még a nyárias meleg

Vágólapra másolva!
Csütörtökön még kitart a meleg, estig még nem lesz lényeges időjárás-változás a Kárpát-medence térségében. Pénteken egy hidegfront hatására elkezdődik az igazi ősz: a Dunántúlon 23-24 fok helyett mindössze 9-10 fokig emelkedik a hőmérséklet.
Vágólapra másolva!

Túlnyomóan napos, száraz idő várható csütörtökön, de eleinte főként északon, északkeleten, majd átmenetileg másutt is megnövekszik a fátyolfelhőzet. Megélénkül, néhol megerősödik a délnyugatira forduló szél. Fronthatás nincs, de a száraz, napos időben tovább tart az allergiaszezon.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között várható, de északkeleten és délnyugaton néhol hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 23 és 27 fok között alakul. Pénteken egy erős széllel érkező hidegfront hatására jelentősen csökken a hőmérséklet, a Dunántúlon mindössze 9 fok lesz a legnagyobb hőmérséklet, de a Tiszántúlon még 23 fokos meleg várható.

Ilyen az idő Európában

Nyáriasan meleg van Közép-és Dél-Európában, délutánonként 22, 28 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félszigeten többfelé 30, 34 fokot is mérnek. Az anticiklon leszálló légmozgásainbak köszönhetően általában kevés a felhő, a hajnali pára- és ködfoltok feloszlása után túlnyomóan napos az idő. Csapadék sehol sem fordul elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon, északkeleten általában 8 és 14 fok között változik. Európa északi felének időjárását többközéppontú ciklonrendszer alakítja. Hatására arrafelé többnyire erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső, záporeső.