Legalább tíz fokkal hidegebb lesz a hétvégén

Vágólapra másolva!
Csütörtökig még kitart a napos idő, a hétvégén viszont már hűvös, szeles idő várható. A legtöbb helyen maximum 15 fok lehet egy hidegfront miatt, és ez is három-négy fokkal hűvösebbnek fog tűnni a viharos északnyugati szél miatt.
Vágólapra másolva!

Csütörtökig még délutánonként általában 25 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, de hajnalonta 3-7 fokig hűl le a levegő. Csapadék nem várható és csak szerdától lehet erősebb széllökésekre számítani - mondta Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Az előrejelzések szerint pénteken érkezik egy markáns hidegfront, melynek hatására országszerte beborul az ég és egyre több felé várható eső, záporeső. Pénteken a csúcshőmérséklet keleten még 20-25 fok körül várható, a nyugati országrészben ennél akár 10 fokkal is hidegebb lehet. A hétvégén sok helyen viharossá fokozódik a szél, emiatt hűvös időre lehet számítani. Az északnyugati szél miatt a hűvös idő három-négy fokkal még hidegebbnek fog tűnni.

Kedden még biztosan szép idő lesz. Hajnalban helyenként előfordulhat sekély köd nyugaton és északon; a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban általában 4 és 11 fok között alakul, de északkeleten ennél egy-két fokkal hidegebb is lehet. Kedd estig derült idő várható, de északkeleten, északon fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 24 és 28 fok között várható. Csapadék nem lesz, néhol megélénkül a nyugatias szél.