Narancs riasztás: nyugaton heves esőzés várható

Vágólapra másolva!
Helyenként akár 50 milliméter eső is eshet a Dunántúl egyes részein, de Észak-Magyarországon és az Észak-Alföldön is heves zivatarokra lehet számítani.
Vágólapra másolva!

Az országban helyenként rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullhat, emiatt több térségre, ezért másodfokú, narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) csütörtök este. A Nyugat- és Dél-Dunántúlon néhány óra alatt nagy mennyiségű, akár 50 millimétert meghaladó csapadék is hullhat rövid idő alatt.

A csütörtök esti állapot szerint narancssárga riasztás van érvényben Vas megye őriszenpéteri kistérségében, és csaknem Zala megye teljes területén, valamint Somogy megyében a balatonlellei, marcali, csurgói, nagyatádi és barcsi térségben. Vas és Somogy megye többi térségében, egész Fejér megyében, valamint Veszprém, Baranya, Tolna, Fejér teljes területén, valamint a Duna vonalán több térségben, köztük Budapesten is első fokú riasztást adtak ki a rövid idő alatt várható nagyobb mennyiségű csapadék miatt.

Emellett az ország keleti felében szintén felhőszakadás miatt citromsárga figyelmeztetés van érvényben Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves megye teljes területén, mivel az észak-keleti tájakon heves zivatarokra is számítani lehet, amelyekből nagy mennyiségű, 25-30 millimétert csapadék is hullhat.