Vágólapra másolva!
Mindössze kilenc négyzetméteres az a különlegesen energiatakarékos épület, amellyel egy brit pszichológus teszteli, miért húzódoznak az emberek az energiatakarékos technológiák használatáról. A Kocka nevű házba belefért a konyha, a zuhanyzó és a mosdó is, de a nappali már csak az ágy alá. 
Vágólapra másolva!

A háromszor három méteres épület tetejére és oldalfalára napelemeket szereltetett a megrendelő, Mike Page. A nappali és az étkezőtér a dupla franciaágy alatt kapott helyet, és nem hiányzik a minden szükségessel felszerelt konyha, zuhanyzó és mosdó sem. Az épülethez kizárólag kereskedelmi forgalomban elérhető megoldásokat és technológiákat alkalmaztak.

Page egyébként azért kíváncsi rá, miért nem terjednek jobban az energiatakarékos technológiák, mert megítélése szerint kevés jobb befektetést lehet találni. "Ha egy hotelben a halogénégőket LED-világítótestekre cserélik, a befektetés háromszáz nap alatt behozza az árát, vagyis kevesebb mint két év alatt a befektetés kétszeresét lehet megtakarítani. Ez annyi, mintha 45 százalékos kamatra kötnénk le a bankban a pénzünket. Ha valakinek ennyit fizetnek valahol, azt én is szeretném tudni" - érvel a pszichológus.