Már erős az UV-sugárzás a szép, napos időben

Vágólapra másolva!
Gyűlnek a gomolyfelhők, de eső nem valószínű sem pénteken, sem szombaton. Általában sok lesz a napsütés, főként délután növekszik meg időnként a felhőzet. A délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de időnként megélénkül, elsősorban az Alpokalján.
Vágólapra másolva!

Általában sok lesz a napsütés, főként délután növekszik meg időnként a felhőzet. Elsősorban hazánk délkeleti, illetve középső területein jelenik meg az eddiginél több gomolyfelhő. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de időnként megélénkül, elsősorban az Alpokalján. Az 5-10 km/h-s átlagszél mellett 20-30 km/h-s maximális széllökésre lehet számítani. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7 Celsius-fok körül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 fok körül alakul.

Szombaton is sok lesz a napsütés. A felhőzet csak időnként növekszik meg, északkeleten valószínű erőteljesebb gomolyfelhő-képződés. Csapadék általában nem valószínű, de északkeleten kialakulhat egy-egy rövid ideig tartó zápor is.Több helyütt megélénkül a déli, délkeleti szél, az 5-10 km/h-s átlagszél mellett 20-30 km/h-s maximális széllökésre lehet számítani. A hajnali 5, 11 fokról általában 21, 24 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Front nem ér el bennünket, jelentősebb változás nem várható, orvosmeteorológiai szempontból eseménytelen időjárásra van kilátás. A napos, kora nyáriasan meleg időben érdemes minél több időt a szabadban tölteni, de szem előtt kell tartani, hogy a dél körüli órákban erős lesz az UVB-sugárzás.