Kellemes nappalok követik a hideg hajnalokat

Vágólapra másolva!
Továbbra is anticiklon alakítja Magyarország időjárását, emiatt száraz, frontmentes ez a hét. Szerdán nagyrészt napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A hűvös, sőt helyenként hideg hajnali-kora reggeli órákat enyhe nappal követi. A viszonylag nagy hőmérsékleti ingás miatt célszerű az öltözködésre az átlagosnál jobban odafigyelni.
Vágólapra másolva!

Továbbra is anticiklon alakítja Magyarország időjárását, emiatt száraz, frontmentes ez a hét. Szerdán nagyrészt napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A keleti szél többnyire mérsékelt marad, az 5-10 km/órás átlagszél mellett 20-30 km/óráss maximális széllökésre lehet számítani. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6 fok körül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 fok körül alakul.

Csütörtökön is többnyire napos időre lehet számítani. Csapadék nem valószínű. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, az 5-10 km/órás átlagszél mellett 20-30 km/órás maximális széllökésre lehet számítani. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6 fok körül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 fok körül alakul.

Orvosmeteorológia

A hűvös, sőt helyenként hideg hajnali, kora reggeli órákat enyhe nappal követi. A viszonylag nagy hőmérsékleti ingás miatt célszerű az öltözködésünkre az átlagosnál jobban odafigyelni. A déli, délutáni napsütésben az érzet, más szóval komfort hőmérséklet a tényleges léghőmérsékletnél akár jóval magasabb is lehet, ui. napon melegebbnek érezhetjük az időt. A szép, tavaszi időben érdemes nagyobb sétákat, illetve - aki megteheti - kirándulásokat tenni.