Jégdara is előfordulhat - egész héten hűvös lesz

Vágólapra másolva!
A felhőátvonulások mellett szerdán több-kevesebb napsütésre számíthatunk, majd délután ismét erősen megnövekszik a felhőzet, elsősorban nyugaton. Szórványosan valószínű zápor, jégdara, a hegyekben hózápor, esetleg zivatar is lehet. Fejfájást, migrént okoz az erős hidegfronti hatás, de a görcsérzékenység fokozódásával a szülések is hamarabb beindulhatnak.
Vágólapra másolva!

Erős, többfelé viharos lesz az északnyugati szél szerdán. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4, 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 Celsius-fok között alakul.

Csütörtökön szintén számíthatunk több-kevesebb napsütésre országszerte, mert északnyugat felől átmenetileg egyre többfelé felszakadozik. Csapadék elszórtan valószínű, akárcsak zápor és jégdara. A magasabb fekvésű tájakon hózápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Erős marad az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között alakul. Késő este 5, 10 fok várható.

Orvosmeteorológia

Intenzív hidegfronti hatásra kell számítani. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A szervezet görcskészsége erősödik hidegfront érkezésekor, emiatt emelkedhet az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A vércukorszint alacsonyabbá válhat. A test szöveteinek pH-ja enyhén lúgos irányba tolódik el, ezért vizenyősebbé, ödémásabbá válik a szervezet. Ez az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok fokozódását is eredményezi.