Halálos szélviharok az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Legkevesebb hét ember halálát okozták az Egyesült Államok déli részén hétfőn és kedden átsöprő szélviharok. A szélrohamok számos fát csavartak ki tövestől, százezrek maradtak áramellátás nélkül.
Vágólapra másolva!

Egy kidőlő fa hétfőn egy 28 éves apát és négyéves kisfiát az otthonában nyomta agyon Georgiában . Mindketten aludtak. Az anya és a házaspár másik, hároméves gyermeke megmenekült. Egy férfi holttestét a lakókocsija roncsai alól húzták ki, további három ember halálát az autójukra vagy az útra zuhanó fa okozta, egy 87 éves férfi pedig egy leszakadó elektromos vezeték miatt kapott halálos áramütést.

Egy tornádó miatti pusztításban egy üzem hét dolgozója szenvedett könnyebb sérüléseket Kentucky állam nyugati részén. A tomboló vihar számos helyen fákat csavart ki gyökerestől Georgiában, Mississippiben, Alabamában, Kentuckyban, Tennessee-ben, valamint az Észak- és Dél-Karolinában. Az ítéletidőben százezrek maradtak áramellátás nélkül.

A térségből összesen mintegy húsz lehetséges tornádót jelentettek. A szél sebessége több helyen elérte az óránkénti 80 kilométert.