Vágólapra másolva!
Bár pénteken záporok, zivatarok kialakulására lehet számítani, a hétvége ismét kellemes időt tartogat. A sok napsütés mellett a hőmérsékletek a nyár elejét idézik április első napjaiban.
Vágólapra másolva!

Pénteken nyugat felől egy frontrendszer éri el a Kárpát-medencét, így átmenetileg borongósra fordul az idő hazánkban, és záporok, zivatarok kialakulására is számítani kell. A felhősödés ellenére a nyugati határszélen 20 fok körül tetőzik a hőmérséklet, míg északon, északkeleten 15 fok alatt marad a csúcsérték.

Szombaton már csökken a felhőzet, és a hétvégén általában többórás napsütés melegíti a levegőt, legfeljebb néhol fordulhat elő egy-egy futó zápor. A csúcshőmérséklet általában 20 fok közelében, illetve a fölött alakul, és számottevő légmozgás hiányában a hőérzet pár fokkal magasabb lesz. Vasárnap a nyugati határszélen helyenként már a 25 fokot is megközelíti a maximum, ami júniusban megszokott érték.

A sok napsütés és a kellemes meleg a szabadba csábít, érdemes aktívan tölteni a hétvégét. A közérzet általában kedvező lesz, de a fokozottan érzékenyek a melegfrontokkal együtt járó tüneteket tapasztalhatnak, ami fejfájás, tompultság, ingerültség formájában jelentkezhet.

A napos, kora nyári időjárás még hétfőn is folytatódik, sőt, tovább erősödik a nappali felmelegedés. A késő délutáni órákban azonban egy hidegfront érkezik, északnyugat felől elkezd beborulni az ég, és egyre többfelé alakul zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló és megerősödő széllel pedig átmenetileg több fokkal hidegebb levegő érkezik. Kedden országos átlagban csupán 16 fok körül tetőzik a hőmérséklet, a folytatásban azonban ismét erősödik a felmelegedés.

A várható időjárásról bővebb információ itt található.