Szánkózni való hó esett a hegyekben

Vágólapra másolva!
Csütörtökön érkezett a hét második csapadékhulláma a szerda hajnali havazást után. Az Északi-középhegység magasabb részein közel 10 centi hó hullott a két rendszerből, síkvidéken azonban szinte mindenütt elolvadt. Pénteken és a hétvégén a hegycsúcsokon megmarad a szánkózni való hó, síkvidéken megenyhül az idő. A jövő héten azonban visszatér a téli hideg.
Vágólapra másolva!

Csütörtök délután már közel 10 centis hó borította az Északi-középhegység 400 méternél magasabb részeit. Ez a szánkózásra alkalmas hóréteg a szerda hajnali és a csütörtöki hóesésnek köszönhető. Az ország többi hegyvidékén 2-6 cm hó hullott. Bár síkvidéken is sokfelé havazott, a magas nappali hőmérséklet miatt csütörtökön már nem maradt meg a hó, sőt általában a szerdai hóréteg is elolvadt.

Lehet síelni a hóágyús hazai pályákon

Síelésre alkalmas természetes hó hazánkban nem található, de még a környező országok magasabb hegyei sem bővelkednek benne. A hóágyúval felszerelt pályákon viszont van elegendő hó. Eplényben és Visegrádon enyhe olvadásra lehet számítani. Mátraszentistván és Kékestető síterepein csak pénteken lesz kisebb olvadás, a hétvégén ismét egész nap fagyni fog.