Északkeleten még havazik, este jön az újabb és nagyobb csapadék

Vágólapra másolva!
A kedd éjszakai, szerda hajnali havazásban általában 1-4 centi hó hullott az ország közel felén, északkeleten még reggel is havazott, ott délig várható hóesés. A következő csapadékhullám szerda este éri el az országot. Abból délnyugaton eső, máshol havas eső, havazás várható akár 5 cm-t is meghaladó mennyiségben.
Vágólapra másolva!

Az ország északkeleti részén szerda reggel is havazott, ott várhatóan délig kitart a hóesés. Az ország közel felén alakult ki 1-4 centis összefüggő hótakaró, de ennek jelentős része napközben elolvad.

Az előrejelzések szerint szerda este érkezik az újabb, ezúttal jelentősebb csapadékhullám. Délnyugaton általában eső, máshol havas eső, havazás várható. Csütörtök délre sokfelé 5 centit meghaladó mennyiségre lehet számítani, sőt az északi megyékben a 10 centit is elérheti, de a csapadék megszűnését követően síkvidéken erős olvadás kezdődik. A hegyekben azonban szánkózásra alkalmas friss hóréteg alakul ki csütörtök estére.

Még beerősíthet a tél

A legfrissebb előrejelzések szerint a csütörtöki és pénteki enyhülést követően a hétvégén lehűlés kezdődik, jövő héten pedig újabb havazásra van kilátás, a havas napokat pedig erős hajnali fagyok követik. A tartós tavaszi időre márciusig várni kell.