Sok napsütés lesz a ködös reggel után

Vágólapra másolva!
Párássá válik a levegő kedd reggel, néhol csak nehezen oszlik fel a sűrű köd. Egyébként sok napsütésre lehet számítani, ismét 15 fok fölé melegszik a levegő.
Vágólapra másolva!

Kedd reggelre párássá válik a levegő nyugaton és délnyugaton. Foltokban sűrű köd képződik, ami helyenként csak lassan oszlik fel; 1 és 6 Celsius-fok közé hűl a levegő. A párásság és ködfoltok feloszlása után az ország nagy részén sok napsütésre lehet számítani - a legmagasabb nappali hőmérséklet11 és 16 fok között várható. Csapadék nem lesz. Többfelé megélénkül a délkeleti szél. Markáns front továbbra sem lesz az ország felett.

Szerdán derült, napos időre lehet számítani. Párás lesz a levegő, de csapadék nem valószínű. A keleti szél többnyire mérsékelt marad, az 5-10 km/órás átlagszél mellett 20-30 km/órás maximális széllökésre lehet számítani. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4 fok körül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 fok körül alakul.

A délnyugatra örvénylő ciklon azonban a Kárpát-medence nagy része fölé nedvesebb, másrészt néhány fokkal hűvösebb levegőt szállít. Emiatt előfordulhat gyenge hidegfront jellegű hatás, fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás.