Sűrű köd lesz csütörtökön a Dunántúlon

Vágólapra másolva!
Folytatódik a csendes, párás, egyre többfelé tartósabban ködös idő az anticiklon miatt. Hajnalra mínusz 7 fokig csökken a hőmérséklet, csütörtökön már csak 4, 8 fok valószínű.
Vágólapra másolva!

Továbbra is változatlanul csendes, ködös-szmogos az idő, mert az időjárást továbbra is anticiklon alakítja. Magyarországon nem okoz lényegi változást a Kárpát-medence északkeleti, keleti részét súroló hidegfront. Napról napra egyre nagyobb területen kell tartósan borult, párás, ködös térségekre számítani a Dunántúlon és Északkelet-Magyarországon. A párás, szennyezett levegő gyakoribbá teheti a légzőszervi megbetegedésekkel kapcsolatos panaszokat, és az anticiklon miatt vasárnapig valószínűleg marad a légszennyezettség.

Csütörtökre virradó éjszaka köd, zúzmarás köd képződik a Dunántúl északi, északnyugati felében, és az Északi-középhegység térségében, amely tartósan megmaradva rontja a látási viszonyokat napközben is. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1, -7 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet.

Ahol viszont feloszlik a köd, derült, napos idő lesz csütörtökön is. Csapadék nem várható, de néhol ónos szitálás kialakulhat. Többnyire gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 4, 8 fok között alakul, a ködös helyeken azonban 4 fok alatt valószínű.

Ilyen az idő Európában

A kontinens nagy részének időjárását továbbra is anticiklon határozza meg. A magasnyomás területén csapadék általában nem fordul elő, de a hajnalban képződő köd, illetve alacsony szintű felhőzet egyre többfelé napközben is megmarad, és ezekből helyenként szitálás, illetve ónos szitálás előfordul. Európa nyugati partvidéke mentén hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszer helyezkedik el, ezért ott többször felhős az idő, néhol eső, záporeső is előfordul.